Kontaktni podatki Vidra

Vidra Andreja Vidic s.p.
Peruzzijeva ulica 92
1108 Ljubljana-Rudnik
+386 1 427 63 06
+386 1 427 55 11
+386  31 806 816
plisiranje@gmail.com

Plisiranje tkanin

Legendarna plisirka, to prijazno krilo iz blaga, stisnjenega v gube, ki ga je moda nadvse oboževala v šestdesetih letih.
Ker pa je moda znana kot izrazito cikličen pojav, ni nikakršno presenečenje, da ga je pred nekaj meseci znova izstrelila v modno obrt. Zaželen je v službi, na potovanjih, na večernih slovestnostih...

Vas zanima kakno blago izbrati v trgovini, da bo plise lep in predvsem obstojen?
Za plisiranje so predvsem primerni vsi mareiali, celo tanko usnje. Vendar najbolj priporočam mešanice poliestra, mikrofibre in kadijev, saj denimo gube iz čiste volne ali svile po daljši uporabi in nekaj čiščenjih izgubijo svojo ostrino, se gube "razlijejo" ali "zlomijo". Najčvrtejše ali najobstojnejše so gube iz poliestra, takšnega oblačila ni pottebno dajati v kemično čistilnico, saj se lahko pere tudi  vodi.

Izbirate lahko med več vrstami plisejev, gotovo je najbolj znan droben sončni plise z gubami v obliki žarkov.

Letošnja moda znova obuja tudi ravno rezani trikatni, votli oz. polni in plitvi, t.i. varčen plise. Slednje pove, da se pri teh gubah varčuje z materialom. Gube so lahko različno široke, od centimetra do pet centimetrov, pri nakupu blaga pa računajte na porabo 1 : 3. Torej potrebujete za 100 cm bočne širine, 3 m blaga.

Zelo učinkovita so tudi krila, ki imajo nekaj gub vstavljenih le spredaj, saj tako optično celo ožijo.

Plise je tudi odličen modni dodatek - šal, ruta, ovratnik, rokavi, asimetrični, všitki, zavese, okrasne blazine...

Plisirajo tudi zavese različnih dimenzij. Razpolagamo z več kot 1000 šablonami različnih dimenzij in vzorcev za plisiranje:
  • ravni plise( dim. od 3mm do 5 cm različnih globin)
  • votle gube različnih dimenzij
  • sončni plise
  • ekskluzivni sončni z vzorcem
  • harmonika različnih dimenzij
  • razni vstavki...
 V modni šivalnici vam prinešeno blago splisiramo v dveh ali treh dneh, lahko ga pošljete tudi po pošti in splisiranega vam bomo v nekaj dneh vrnili. Oblačilo po vaših željah pa vam tudi zašijemo.

Za vse dodatne informacije nas kontaktirajte.